2 portioner
- 4 rödbetor
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 2 msk olivolja
- 70 g rucolasallad eller salladsmix
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt och peppar
- 300 g kycklingfilé
- soja
Vänd runt dem i påsen så att de blir dränkta i olja.
Lägg sedan ut dem på en plåt och försök se till att de inte ligger på varandra.
Rosta i ugnen på ca 180 grader tills de fått färg och blivit till chips (10-20 min).
Blanda chipsen med rucolasalladen, stänk vinäger över före servering.
Skär kycklingfiléerna i smala strimlor och trä upp dem på spett.
Pensla med soja och stek/grilla i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
(det går bra att sätta in båda formarna på samma temperatur tillsammans).
En måltid med mycket bra näringsinnehåll och en hel massa antioxidanter som håller oss friskare i förkylningstider ;)
Lycka till och smaklig måltid!
Vad tyckte le kids om denna fina anrättning?
SvaraRadera