onsdag 1 februari 2012

Utmaningen för februari!

Som sagt... 12 nya, hälsosamma utmaningar under ett år är inte alls illa, så nu är det alltså dags för den andra utmaningen.
Det jag länge har tänkt och tänker på varje dag, speciellt när det är dags att gå och lägga mig (senast 23.00) är "hur mycket vatten har jag druckit idag"? Svaret jag får av mig själv varje kväll är: inte tillräckligt!!
När man pratar om hur mycket vatten vi bör inta varje dag så rör det sig någonstans runt 2 liter. Jag kan ärligt säga att det faktiskt inte blir mer än 1 liter/dag, om ens det ibland...

Vatten är ju livets dryck och vi här i Sverige, och speciellt Sundsvall har ju fantastiskt vatten i kranen, så varför inte dricka lite mer av det när det är så viktigt för oss?

Min utmaning, och er, om det är någon som tänker lika som jag, består alltså i att under varje dag få i mig 2 liter vatten, från och med idag. Det är ingenting som bara gäller under februari, utan något som jag verkligen vill ha till en bestående vana.

Det finns en hel del hälsoeffekter med att öka sitt vätskeintag, vilket jag tänker redogöra för i ett senare inlägg och alla de effekterna vill jag så klart ha.

Så fram med flaskan, karaffen, tillbringaren eller vad vi nu ska använda och sen är det botten upp :)