söndag 18 december 2011

Kvalitetstid blev kvalitetsdag

Den senaste veckan har innehållit alldeles för lite träning för att jag ska känna mig nöjd i kroppen, dels för att det har varit mycket annat under kvällarna och för att käre maken faktiskt är på andra sidan jordklotet och gör sitt jobb.

Så efter en skön sovmorgon och en mycket god frukost tillsammans med älsklingsbarnen förslog jag för dem att vi kunde träna tillsammans alla tre, här hemma. Eftersom att de båda är fulla av liv och aldrig sen att hänga på nya förslag så var det en lysande idé som de snabbt köpte :)

Sagt och gjort, vi byggde upp en liten "cirkelträningsarena" på nedervåningen. Vi satte fast min favorit, TRX, i Claras dörr, tog fram den stora pilatesbollen i hallen, placerade hopprepet i vårt sovrum och lade ut yogamattan i köket för diverse övningar. Jag visade hur man kunde göra med TRX-banden, för det var det enda av redskapen de inte har provat innan, sen var det bara att köra...


Min förhoppning var att de skulle vara medverkande åtminstone en kvart och att jag i bästa fall kunde köra på en kvart till själv.


Vi körde i intervaller till inspirerande musik, jobb 60 sekunder, vila 30 sekunder osv...


En kvart passerade och de var fortfarande i full fart med att ihärdigt jobba på med de olika övningarna och jag började ana en rödaktig ton i deras ansikten, till och med lite svett...


En del övningar var kanske inte helt korrekta enligt anvisningarna, men all rörelse är bra rörelse så länge det är säkert :)
Döm om min förvåning då jag efter 45 minuter kollade på klockan och insåg att tiden hade flygit iväg och vi hade haft jätteroligt. Alla tre var svettiga och vi konstaterade fnissande att det nog var på sin plats med en dusch :)


"Mamma, kan vi göra det här i kväll och i morgonbitti också?" Gärna!!

Efter vår träning och dusch begav vi oss med mormor Ulla till farmors man Gösta, där vi hade några mysiga timmar tillsammans med honom och min farbror.

Vi pratade i bilen på vägen hem om att vi kanske skulle koka lite knäck som vi hade planerat att göra i helgen, och så blev det. Alla tre vid köksbänken. Var och en av oss stoppade varsin ingrediens i kastrullen och hjälptes åt att kolla temperatur och gör "kulprovet".


Resultatet blev strålande och som grädde på moset fick vi även ett samtal från pappan i Kina via "Facetime", så även han fick vara med när vi fyllde knäckformarna och berättade om våran dag.
Dagen avslutades med en myssstund framför tv:n innan barnen somnade på varsin sida till filmen vi såg. "Mamma, vilken mysig dag vi har haft" sa Melker innan han somnade, och det kom direkt från hans hjärta, rakt in i mitt <3

Fylld av värme från våra kvalitetstimmar vi haft idag sitter jag nu med ett leende på läpparna och bestämmer mig för att det ska bli ännu fler av dessa tillfällen. Dagarna, kvällarna och veckorna rullar på och ibland kanske vi borde prioritera tiden tillsammans mer, före andra saker, som kanske inte alltid är riktigt lika viktiga... vad kan vara viktigare?