onsdag 19 oktober 2011

Snabb, hälsosam och god frukost


Smoothies...vilken grej! Min senaste favoritfrukost är helt klart smoothies.

Varför?
  • Det går snabbt när man ska iväg på morgonen.
  • Det är enkelt.
  • Det är såååå gott!
  • Det är hälsosamt.
  • Man kan få i barnen den mest allsidiga, näringsriktiga frukosten, utan att de är medvetna om det ;)
  • Det känns lyxigt.
  • Variationen är oändlig, bara fantasin sätter gränserna.
  • Man håller sig mätt länge på den, om ingredienserna talar för mättnad.
Det som är så bra är att man faktiskt kan stoppa i lite vad som helst. Jag förljer nästan aldrig något specifikt recept, utan häller i saker som jag vet är bra för mig. Det som dock alltid finns med är mjölk, kesella, ett rått ägg och lite olivolja. Efter det kan man smaksätta med vad som helst i form av frukt och bär, eller varför inte kakao eller kanel?

Morgonens smoothie innehöll 1,5 dl mjölk, 1,5 dl kesella, 1 msk olivolja, 1 ägg, 1 banan och ca 1 dl "sommarbär" (hallon, blåbär, lingon och björnbär)
Innehållet täcker energibehovet för en bra frukost med både kolhydrater, proteiner och fett. Så klart skulle man kunna ta dessa hälsosamma ingredienser och äta var för sig också, men det skulle inte vara lika gott ju...

Smoothin tillsammans med ett bra mellanmål och en näringsriktig lunch kommer att ge mig all den energi jag behöver inför dagens jobb. Idag är en riktig massagedag...först privatkunder och sen massage på företag under eftermiddagen.



När man masserar får man väldigt mycket stimulans i händernas hudreceptorer, vilket frisätter en massa "lugn-och-ro-hormoner" under hela dagen. Jag kan inte säga att jag någonsin känner stress på jobbet under de dagar som jag masserar. All massage idag kommer att göra mig lugn och harmonisk när det är dags för kvällens aktivitet.
Ikväll kommer Åsa Backman och hennes företag ALTI hit till mig på jobbet för att visa sina fina smycken som hon tillverkar. Det blir en mysig kväll med vänner, gott fika och härliga smycken att klämma och känna på.