torsdag 22 september 2011

Vad enkelt...

Vad enkelt det är att hitta en bra lunch när flera av matbutikerna i stan har konceptet att man själv kan sätta ihop sin måltid. Antingen kan man plocka själv, vilket jag tycker är allra bäst, eller så får man peka och tala om vad man vill ha, precis som man gjorde i pressbyråns godislucka när man var liten :)

Rena råvaror med bra energi och med bra fördelning av näringsämnen. Hur lätt som helst får man ihop den perfekta Iso-lunchen eller någon annan fördelning om man vill det. Besöker man andra lunchställen kan energinnehållet vara 5 gånger så stort, med mindre bra råvaror och ett pris som kan vara trippelt...
Förvisso kan man inte sitta ner på plats och äta sin lunch...hur skulle det se ut :) små picknickfiltar i gångarna på Hemköp eller ICA. Nä, det går ju inte, men man kan ju hitta någon annan trevlig plats att sitta på utomhus om det är fint väder, eller gå tillbaka till jobbet och slå sig ner på en skön stol.

Lika enkelt är det ju faktiskt att komponera ihop sin måltid hemma kvällen innan om man ser till att ha sakerna i skåpen.
Just idag när mina lunchplaner snabbt förändrades var deet väldigt praktiskt och enkelt att det här alternativet fanns. Idag kostade lunchen mig 33 kronor och den smakade riktigt bra!