måndag 12 september 2011

"Vad ska vi göra för dom då?"

Frasse och Madicken är syskon och kom till oss i början av december i fjol.
Barnen OCH mannen hade tjatat på mig länge, men några katter det skulle jag inte ha...alldeles för mycket hår överallt! När tillfälle dök upp så gjorde jag det klassiska, som man inte ska göra om man är tveksam till att "bli med katt" -jag gick alltså med på att åka och titta på dem, bara titta :)

Det gick ju inte att lämna två små sötnosar bakom sig när jag visste att de kunde rumla runt i vårt hus och vara glädjespridare. Det blev alltså inte bara en katt, utan två.
Det beslutet har jag inte ångrat en dag sedan de flyttade in, trots hår överallt, hemsläpade sorkar och fåglar, kattsand på golvet, veterinärbesök och allt annat de förgyllt vår tillvaro med. Jag kan bara konstatera att de är en stor källa till glädje, kärlek och bus!

Idag, den 12 september fyller våra små gullisar 1 år. När vi pratade om det i morse så ställde Clara 5 år frågan som jag också har funderat på någon gång: Vad ska vi göra för dom då, när dom fyller år?
Jaa, säg det...ska dom få lite extra fin mat kanske, eller en liten leksak inslagen i prassligt papper, eller ska dom få en ordentlig omgång med hårborsten, eller ett härligt bad? vad gör man för att fira två katter som fyller år egentligen.
Jag provade att sjunga för Madicken i morse och fick ett stort leende tillbaka, kanske det gjorde susen...
Ska nog sjunga för Frasse ikväll och se om han blir lika glad :)