måndag 24 oktober 2011

Andas...

Förra veckan kom Åsa Backman och hennes företag ALTI på besök med sina smycken. Redan innan hade jag spanat in ett smycke som jag absolut ville ha... ANDAS-smycket...
Ett av Åsas fantastiska verk som alla borde ha runt halsen. Sedan förra veckan har jag haft det på mig och det har fungerat som en riktigt bra trigger.

Tillsammans med smycket låg en liten lapp i den skimrande lilla påsen jag fick. På lappen står det:

"Att gå ner i varv och lära sig ANDAS är väldigt viktigt i vår stressiga vardag! Vi behöver alla verkligen bli påminda om detta! Genom att fysiskt känna på en liten magisk knapp, påminns man om detta grundläggande och livsavgörande. Helt enkelt genialiskt! /Åsa"


Åsa har helt rätt! Vi kan andas på många olika sätt och vi behöver öva på att andas på rätt sätt, så att det gör oss gott istället för tvärtom.
Alla våra celler i kroppen behöver syre och andningen påverkar även ditt sinnestillstånd.
När vi är stressade andas vi ofta högt uppe i bröstkorgen, så kallad toppandning. Istället bör vi se till att få luften så långt ner som möjligt för att den ska verka avslappnande. Det kan man träna på flera gånger varje dag och då är det här smycket en perfekt påminnare.

Här kommer några anledningar till varför vi bör andas ordentligt
  • Musklerna och cellerna syresätts bättre.
  • Blodcirkulationen ökar.
  • Vi får bättre energiförbränning.
  • Det verkar avslappnande och motverkar stress.
  • Lättar på återhållna känslor.
  • Ger bättre tarmfunktion då inre organ masseras av djupandningen.
  • Verkar positivt för immunförsvar och ämnesomsättning.
Smycket har i alla fall fått mig att under den senaste veckan andas djupt betydligt fler gånger än jag brukar. Ibland när jag rör mig och känner att jag har det runt halsen blir jag påmind utan att behöva ta på den lilla knappen. Det fyller verkligen sin funktion, är en riktig trigger och dessutom är det snyggt!

Vill du också bli påmind om andningen varje dag, hör då av dig till mig så ordnar jag ett smycke ;)



Tack Åsa!