lördag 8 oktober 2011

Kuperat äventyr


Dagen var planerad till att vara en "mamma-barndag" då två av mina vänner, jag själv och våra barn skulle bege oss till Södra Berget och dess "Björnstigen". Tre mammaor, tre 9-åriga killar och två småtöser. Tyvärr blev min lilla tös febrig och då återstod bara en liten tjej.

Terrängen var tuffare än vi hade räknat med och banan var en liten utmaning, för oss mammor i alla fall. Grabbarna var 100 meter före oss hela tiden men stannade snällt ibland och väntade in oss, varnade oss för branta stup och gav oss tips som underlättade för oss :)

Fantastiskt härlig höstdag med skinande sol, lagom temperatur och en hel del hinder som var roliga att ta sig över eller igenom. Det fanns hängbro, linor att gå på över diken, stockar att balansera på, rep att ta sig upp eller ner för klippor med och en massa annat roligt. Ett riktigt äventyr :)
Alla var nöjda när vi till sist åt lunch på det lilla fiket intill ängen.



Så klart fick jag mersmak av den kuperade terrängen och när jag senare kom hem gav jag mig iväg på en skön skogstur i mina löparskor. Det är riktigt skönt att få springa i skogen, det är något speciellt med alla träden, dofterna och färgerna som finns ute nu.
Tack för en härlig dag!