fredag 25 november 2011

Adventsmys



Arbetsdagen var en riktig kontorsdag med sammanställningar, bokföring, fakturering och en del planering framför datorn. Att jobba heldag idag var inget alternativ, så det blev en kortare dag än vanligt...
Hämta barnen, handla lite och sen hem för att göra advent i huset.
Jag älskar att göra advent, men konstigt nog blir det mindre och mindre julsaker framplockat för varje år och jag är lika fundersam varje gång jag tar fram julkartongerna, över att jag sparar alla julsaker som inte varit använda på minst 5 år...Kanske det är dags att göra en ordentlig rensning när de ska tillbaka ner i lådorna efter nyår.

Efter pyntningen gav vi oss i kast med lussebullsbaket. Ju fler kockar desto bättre lussebullar :)


Det blev alla möjliga storlekar, sorter och figurer.
Det som dök upp i mitt huvud när jag stod vid köksbänken och hade barnen bakom mig vid köksbordet i full gång med att skapa var...tänk vad skolade vi vuxna är (i alla fall jag) i frågan hur en lussebulle ser ut. Det tar liksom emot lite att faktiskt göra någon annan skapelse än den traditionella bullen som ser ut som den ska. Tänk om jag hade varit helt crazy och gjort krokodiler, stövlar, blommor och julgranar på plåten istället? Men så blev det inte... "några vanliga lussebullar bör det väl ändå finnas", eller?


Lagom till bullarna var färdiga kom mormor´n och fikade med oss. Det blev en mysig, julig avslutning på arbetsveckan och vi har hela långa helgen framför oss att njuta av ledigheten. Det enda som saknas är mannen i mitt liv som är 100 mil hemifrån.
I helgen ska jag träna lite extra på att vara mindfull i allt jag gör, och i adventsstämningen som kommit till oss.

Tänk vad fint det kan bli när man är spontan, full av ideér och ännu inte styrd av hur allt SKA vara. Kanske jag ska vara lite mer som barnen i helgen, de är ju alltid mindfulla!