måndag 19 december 2011

Livsbalans

I morgon har jag min sista föreläsning för det här året och ämnet för dagen är "från stress till livsbalans".
Livsbalans kan ju innebära en hel del olika saker för olika människor, så jag hoppas att personerna jag möter i morgon kan hitta något att ta till sig av mitt budskap.

För mig innebär det att ha balans både under året, månaden, veckan och dagen. Tappar jag balansen så blir det svårt att fokusera och allt snurrar runt där uppe i "kontoret".

Jag tänker att man faktiskt måste fylla på balanskontot hela tiden genom att göra insättningar av det hälsofrämjande slaget. Uttag drabbar oss lite då och då och de behöver vi inte tänka på att göra. Gör vi inga uttag på några dagar så gör det inget, för vem vill inte ha överskott på kontot?
Tänk bara på det vanliga bankkontot... vad skulle hända om vi aldrig gjorde insättningar där? och inte gör det så mycket om det blir lite över varje månad?

Vi behöver bli mer medvetna om vilka insättningar och uttag vi gör, vad gör oss gott och ger oss energi och balans? och vad stjäl vår energi?
Kan vi bara komma på det, och planera hur vi vill disponera det som finns på kontot så tror jag att vi hittar livsbalansen ganska snabbt.

I dag har jag fyllt på mitt konto med en stunds mental avslappning, bra mat och inte minst det sköna spinningpasset på 2 timmar som jag deltog i under kvällen. Dessutom ska jag gå och lägga mig "i tid" ikväll. Det är min största utmaning just nu och det som stjäl det mesta av min energi... för lite sömn!
i morgon behöver mitt fokus vara vässat :)