söndag 15 januari 2012

Myslördag

Dagen inleddes med ett krävande boxpass på 90 minuter. Att få sparka och slå på en stor blå kudde kan göra mig minst sagt euforisk, hur konstigt det än kan låta...antar att det sitter i från mitt förflutna som "kampsportare". Otroligt bra träning i alla fall och som sagt, fantastiskt roligt.

De två herrarna i huset hade planerat att spendera större den delen av dagen på stadens skatepark och det gjorde att vi tjejer fick tid här hemma. Vi hade även en liten extratjej hos oss när jag kom hem från träningen, då var vi alltså tre tjejer som skulle göra planer för dagen. Varför inte baka lite...det är väl sån´t tjejer gör när de har tid över :)

Sagt och gjort, efter en dusch tog vi fram Leilas härliga kokbok och slog upp kapitlet med cupcakes. Tjejerna fastnade för bilden med de rosa och gröna toppingbeklädda muffinsen som såg minst sagt prinsessliknande ut, så de blev det!

Det fattades en del saker till baket så vi hoppade i våra varma vinterkläder och gav oss iväg på sparken till vårt lilla Ica. Tack för Ica...så nära...så bra...så trevligt!

Väl hemma igen var det bara att ta på våra förkläden och sätta igång. Ni vet hur ivriga barn kan vara när det ska till att bakas, allt ska helst i på samma gång, det ska smakas, hällas, mätas och vispas.
Samarbetet var mycket gott och det var så härligt att lyssna på dem när de konverserade omkring hur man gör och hur det ska bli.



Ibland händer det att man behöver vänta och det gör ju inget då man har en bra kompis vid sin sida, då kan man ju vänta tillsammans och fundera över hur lång tid det ska ta för smöret att smälta i kastrullen :)


När det var dags att grädda tog leklusten över och jag fick själv göra frostingen som sedan skulle ligga ovanpå. När jag rådfrågade dem, mitt i leken, om vilken färg vi skulle ge dem så blev svaret så klart både rosa ch gröna.
Vid själva garneringen kom suget att hjälpa till tillbaka, så de pysslade på en stund med den smetiga toppingen och strösslet som var "grädden på moset". Jag måste säga att det blev riktiga konstverk vi fick till och tjejerna var riktigt nöjda de också.



Resten av dagen innehöll en massa mer kvalitetstid. Bland annat hade jag och barnen fäktningsturnering till musiken från "Pirates of the Caribbean" :) som senare blev till en uppvisning för pappsen. Ibland är det rikitgt roligt att leka och det borde jag göra oftare! Vi löste korsord tillsammas och en hel del andra mysiga saker innan det var dags att sussa.

Min man som är lite av en specialist när det gäller att hitta bra tv-serier, hade hittat en ny serie till oss ikväll och här kommer ett hett tips till er som gillar bra serier: "Once upon a time"...så spännande, vi fick verkligen leva i sagans värld i några timmar.
Jag vet...klockan 23 kom jag INTE i säng ikväll, men man får väl göra undantag när det är helg va?

Vi har hunnit med många saker idag och det har varit en härlig lördag, precis som en lördag ska vara!