onsdag 7 december 2011

Hemma igen

Resan hem som inte var så lång gick bra. När jag var framme åkte jag direkt till mitt vanliga onsdagsuppdrag som jag har varje onsdag eftermiddag. Det består i att massera i 3 timmar och det kan inte ha blivit en lugnare fortsättning på dessa dagar. Lugn musik, oljiga händer och trevliga avslappnade människor :) Idag förlängde jag mitt uppdragskontrakt på samma ställe och under nästa år ökar uppdragets omfattning med 50%, vilket är superbra!

Det var skönt att komma hem och träffa barnen som jag saknat under de här dagarna. Att bara få känna lukten av dem, krama på dem och höra deras röster -Lovely!



Maken dessvärre är på julfest och honom träffar jag först i morgonbitti om jag har tur, annars blir det på fredagkväll, för nu går vi om varandra -kommer hem och åker iväg om vartannat under några dagar. Men på fredag kväll ska vi faktiskt, barnfria, gå på julfest tillsammans, det blir mysigt :)

Nu är det dags för ett TRX pass på övervåningen, för i morgon blir det ingen träning alls...

Tack för mig!


Nu lämnar jag detta mysiga ställe efter 2 dygns intensivt arbete och stunder av total avkoppling. Måste säga att det var en perfekt kombination. Att återhämta mig maximalt kortare stunder gjorde att jag kunde hålla hjärnan igång på högvarv under närmare 11 timmar varje dag utan att bli för trött.

Det här ger mig så klart vatten på kvarn då det gäller mina teser om att det faktiskt är både viktigt och effektivt att ta korta pauser under dagen då man bryter tankar och mönster kring jobb eller andra sysselsättningar.
Helt klart blev mitt fokus större när jag hade varit ute och samlat energi i friska luften. Under mina lunchpromenader dessa två dagar låg mitt fokus helt och hållet på att upptäcka den nya miljön och hitta fina vyer att fånga med kameran.
Eller när jag vid skrivbordet tog en kort paus och vilade blicken långt borta i horisonten och samtidigt släppte alla tankar på det jag för stunden gjorde.
Vet ni förresten att det sägs, att om man tar blicken från det man gör och placerar den så långt borta man kan, sänker man blodtrycket på bara 8 sekunder.


Det behövs alltså inte mycket för att vi under varje dag kan främja vår hälsa genom att ta små micropauser, om det så bara innebär att vi stannar upp och andas några djupa andetag, blundar i 10 sekunder eller tar en liten promenad på 10 minuter. Det finns massor av saker att göra för att hålla sig fokuserad, det gäller bara att göra dem, annars ha de ingen effekt!

Mellanfjärdens Pensionat...vilket ställe! Jag rekommenderar alla som vill ha en lugn stund själv eller tillsammans med någon, åka på konference eller jobba i stillhet att åka hit. Oavsett om det är sommar, vinter, vår eller höst passar den här lilla byn. Underbara vyer, underbara människor och, som sagt, stillhet...

Speciellt vill jag tacka paret som äger pensionatet och köksan Helena för fantastisk service under dessa dagar. För att inte tala om Lisa som kom hit bara för att laga middag till mig i går kväll.

Tack för fantastiska dagar Karin och Bosse, jag kommer snart tillbaka!


Nu när jag packar ihop och ska åka iväg ligger mysiga huskatten på min säng. Han kurrar högt och betraktar alla mina rörelser, hoppas att vi ses igen Morris!