måndag 9 januari 2012

Ny utmaning!



Idag börjar min nya utmaning på riktigt! Jag har dessutom fått en utmanare med mig...min goda vän Sara. Vi har tillsammans konstaterat, funderat och kommit fram till att vi behöver en utmaning och en liten regel för att komma i säng i tid på kvällarna.

Här är vårt deal: sova senast 23.00, och det gör ingenting om vi somnar innan :) Blir det däremot senare så sänks gränsen men 5 minuter varje kväll som vi inte lyckas med det. Alltså om jag redan ikväll skulle sumpa min nya regel så innebär det att min sovtid för i morgon kväll kommer att vara  22.55.
Med utmaningen kommer även andra utmaningar som att sluta göra vissa saker på kvällarna, en utav dem är att INTE använda mobiltelefonen i sängen...

För min egen del tror jag att jag ska ha 22.00 som en tid att gå och lägga mig, för att sedan kunna läsa fram till 23.00. Läsa är en nödvändighet innan lampan släcks!
Så med denna utmaning kommer 2012 att börja med att en stor och viktig del av hälsan förbättras på en gång! När min nya vana är en vana finns det plats för nya utmaningar. Tror att jag ska utmana mig med något nytt varje månad, och förhoppningsvis är det fler som är med mig :)

Sov gott!