tisdag 23 augusti 2011

Tacksamhet

Ibland behöver vi stanna upp och känna tacksamhet. Tacksamhet till människor omkring oss, ting som underlättar i vår vardag, situationer som gör att vi stärker våra bra egenskaper och tacksamhet till livet.
Somliga dagar känns livet mindre roligt men om vi stannar upp en sekund så finns det alltid något att vara tacksam för i stunden.
Vi har alltid ett val vad gäller hur vi förhåller oss till saker som händer oss. När vi står i de vägskälen, att välja attityd till det vi har framför oss så är det lätt att välja den otacksamma vägen om vi har en mindre bra dag.

Kan vi träna oss i att känna tacksamhet? Naturligtvis kan vi det...
Det handlar om att bli medveten om när vi har chans att välja väg och välja tankar. Ju fler tankar av tacksamhet vi tänker, desto mindre plats finns det för de otacksamma tankarna. Bra va!

Just idag är jag tacksam för den blå himlen som gör mig glad och som får alla förbipasserande människor på stan att se nöjda och avslappnade ut. Just idag gjorde den blå himlen så att det känns som sommaren blev lite längre och att det fortfarande är ett tag kvar till hösten. Just idag gjorde den blå himlen så jag kunde ta en skön promenad i solen.
Just idag är jag tacksam för livet och för den blå himlen!!

TACK!