onsdag 7 september 2011

En till Iso-favorit!

Efter en bra dag med rolig början, trevligt samtal och mycket massage kände jag att de behövdes en bra middag. Det självklara valet var då såklart att laga något ur "Isodieten kokboken". Idag serverades "Rotfruktschips med rucola och kycklingspett". För den som vill kommer receptet här:

2 portioner

  • 4 rödbetor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 70 g rucolasallad eller salladsmix
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 300 g kycklingfilé
  • soja
Skär rotfrukterna i riktigt tunna skivor. Häll oljan i en plastpåse och lägg ner alla rotfrukter.
Vänd runt dem i påsen så att de blir dränkta i olja.
Lägg sedan ut dem på en plåt och försök se till att de inte ligger på varandra.
Rosta i ugnen på ca 180 grader tills de fått färg och blivit till chips (10-20 min).
Blanda chipsen med rucolasalladen, stänk vinäger över före servering.

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor och trä upp dem på spett.
Pensla med soja och stek/grilla i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
(det går bra att sätta in båda formarna på samma temperatur tillsammans).

En måltid med mycket bra näringsinnehåll och en hel massa antioxidanter som håller oss friskare i förkylningstider ;)

Lycka till och smaklig måltid!